Presse/Media

Ny produktkatalog 2020 – høstkatalogen er nå ferdig! Vi vil lansere en rekke nyheter i løpet av høsten. De fleste er på plass til Horeca og Bestillingsutvalget (BU) til polet. Vår spanske portefølje har blitt forsterket med bl.a.:

- 4 Kilos sin Motor Callet fra Mallorca (s.30)

- Terra Remota fra den lille DO Empordia som ligger på grensen til Frankrike  (s.28)

- Nye årganger fra Clos de L `Obac fra Priorat. Merk også deres Usatges som er «druer til overs» etter årets produksjon (nå 2015 årgangen) av Clos de L `Obac. Høy kvalitet til prisen (s.29)

- La Zorra sine to 100% Rufete viner. Småskala produsent fra høyfjellet mellom Madrid og Portugal (s.8)

- Ximenez Spinola sin nye Brandy «Battonage». Brandy laget ved å destillere deres søtvin Cosecha (s.37)

Se også våre nye viner fra andre deler av Europa. Disse er øko og/eller Biodynamisk sertifisert:

- Weingut Kranz, Pfalz, Tyskland (s.38)

- Weingut Wimmer-Czerny, Østerrike (s.41)

- Domaine de la Graveirette, Rhone, Frankrike (s.43)

- Cantina Orsogna, d `Abruzzo, Italia (s.44)

Håper dere finner noes om er av interesse! Ta kontakt ved spørsmål.

Dersom du ønsker løpende oppdatering om f.eks viner og smakinger - send en henvendelse til de lukkede Facebook gruppene (lukkede grupper p.g.a. generell markedsføring er forbudet):

JP Wine AS – i for dem som har interesse av f.eks informasjon om våre viner, smaksnotater, vin/mat innspill og informasjon om smakinger
JP Wine Horeca – for dem som har mest interesse om vinfaglig informasjon

Link til produktkatalogen 

Domaine de la Graveirette er tilbake i Norge!

Vi har gleden av å re-introdusere Domaine Graveirette til norske vinhyller. Plassert i sørlige Rhône i Frankrike, er vingården omringet av berømte vindestinasjoner som Avignon, Orange og Châteauneuf-du-Pape. Domaine Graveirette skiller seg likevel ut fra andre vingårder i området, hovedsakelig på grunn av sin biodynamiske fremgangsmåte. Med fokus i kvalitet og karakter som gårdseier Julien Mus presiserer, er druene håndplukkede og naturlig gjæret etter økologiske prinsipper. Selv med Demeter-sertifisering holder vinene en billig prislapp, noe som gir en svært unik kombinasjon for sør-Rhône.

Produsentens nettside

Vårt utvalg av Domaine Graveirette viner

Cantina Orsogna – I den fjellrike Abruzzo-regionen i Italia, bare 15 km fra Adriaterhavet, finner du vingården Cantina Orsogna. Den unike beliggenheten gir fordelaktige temperatursvingninger mellom dag- og nattestid, i tillegg til suveren ventilasjon blant vinrankene. Vingården er opptatt av bærekraftighet, og dyrker dermed 80% av rankene økologisk, samtidig som de anvender naturlige prosesser i vinkjelleren. Mange av vinene deres er derfor Demeter-sertifisert etter biodynamiske prinsipper. Cantina Orsogna presiserer at deres stil kommer fra styrken av å lytte til naturen, uten å gi etter for aktuelle moter. Vinene representerer dermed intensiteten og modigheten ved å følge en drøm. Resultatet er viner med ekstrem karakter, uforutsigbar styrke, vedvarende minne og unike uttrykk.

Produsentens nettside

Vårt utvalg av Cantina Orsogna viner

Weingut Kranz – «Viner med kontur og autentisitet» lyder slagordet til Weingut Kranz, en familievingård plassert i Ilbesheim, Pfalz i Tyskland. Pfalz er et spesielt favorisert vinområde i Sentral-Europa, men de varierte jordforholdene i Ilbesheim krever nøyaktig presisjon på åkeren for å oppnå best mulig utgangspunkt i vinkjelleren. Dette er noe Boris og Kerstin Kranz, den fjerde generasjonen av Kranz-familien, kan godt. De prioriterer valg av lokalisering for vinranker høyt, slik at de kan utnytte eksisterende jord og mikroklimatiske forhold optimalt. Et av deres største eksempler på dette er Kalmit sør-skråningen, som tidligere ble ansett for bratt og upraktisk til å dyrke vindruer, men som ved hjelp av presist håndverk, flid og en smule idealisme har blitt en stadig favoritt hos Kranz-publikumet.

Det finurlige håndarbeidet på Kranz-gården reflekterer familiens vekt på økologisk jordbruk. Vinrankene er fri for kjemiske midler, noe som produserer sunne og smakfulle druer. Også underveis i fermenteringsprosessen griper Boris og Kerstin så lite som mulig inn. Hvorvidt det kreves kontrollert eller spontan gjæring, rustfritt stål eller trefat, druepressing eller mos – avhenger i sin helhet av årets respektive forhold, påpeker paret. Dette definerer igjen Kranz-idealismen om å la naturen legge retningslinjene, og derfra utvikle viner som oppfyller deres kvalitetsstandarder. Vinene karakteriseres gjennomgående som tørre, klare og naturlige med opprinnelsespreg fra hver respektiv vinranke.

Produsentens nettside

Vårt utvalg av Weingut Kranz viner

Projecto Garnachas de España – Garnacha er en av Spanias store druer.
Vintae-gruppen ønsket å lage en serie med det aller beste fra denne druen, og skapte Projecto Garnachas de España. For å lykkes, reiste de rundt i Spania for å finne de helt spesielle vinmarkene som hver for seg uttrykte noe helt unikt i forhold til beliggenhet og klima. Resultatet ble en meget populær serie med viner fra blant annet Ribera del Queiles, Aragon, Priorat og Pirineo som er tilgjengelig hos oss. Ønsker du mer informasjon klikk på linkene nedenfor:

Presentasjon av Projecto Garnachas de España
 
Presseinformasjon for Projecto Garnachas de España

Vintae-gruppen er menneskene bak naturvinene Le Naturel, og de karakteristiske Matsu-vinene fra Toro. Matsu-serien er en hyllest til tre generasjoner og dyrkes uten noen form for kjemisk behandling og tappes ufiltrert. Les mer om både Le Naturel og Matsu fra linkene under.
 
Le Naturel

Matsu

Albarín blanco – en aromatisk og sjelden drue fra nordvest Spania.
Forveksles ofte, selvfølgelig mye på grunn av navnet med albariño,
men DNA studier viser at dette er to ulike druesorter.

Druen er så og si helt utryddet, men noen få vinmakere,
som Leyenda del Páramo har tatt tak i druen i området der Galicia, Asturia
og Castilla Y Leon treffes nordøst i Spania.

Albarín blanco modner tidlig. Den er syrefrisk og kan gjerne ha aroma
av moden lime, mint, fiken og appelsin. Ofte får den også noen grønne
vegetalske innslag – avhengig av vinmakerens stil og ønske. Brukes alene
eller i blend med druen verdejo.


Rufete – kalles av mange den spanske versjonen av pinot noir. Druen er lett, delikat floral og har gjerne et mineralpreg over seg. Den modner sent, og har en forfriskende fruktig stil.

I Spania hører druen hjemme i DO Salamanca sør for Duero-elven i Castilla y Léon. Den benyttes nå mer og mer alene, men tradisjonelt brukt i blend med tempranillo. Druen har tynt skall, og gir ofte en vin med lys farge og tydelig syre.

Rufete dyrkes også i Portugal hvor den kan benyttes til portvin.

Vår fantastiske sherry-produsent lanserer søtvinen Cosecha for første gang. Fra tidligere har de to hvitviner, tre sherry og to brandy tilgjengelig i det norske markedet. Alle laget på Pedro Ximene druen (PX) .

Dette er en konsentrert søt vin hvor det oppnås kun 200 liter must av 1 tonn med druer. Les mer om vinen i vedlegget.

Det er noe begrenset tilgjengelighet på vinen, slik at den i første omgang lanseres i restaurant markedet.

Trykk på bildet for å åpne artikkelen.


Spanske hvitviner har en meget liten andel av det norske markedet. Kvalitet/pris forhold har tatt seg veldig opp de seneste årene, og
det finnes mange flotte viner som passer bra bl.a. til det norske kjøkken.
I likhet med Norge er det mye fokus på sjømat i Spania.

Norske Vinklubbers Forening har publisert en interessant artikkel
om spanske hvite viner, og vi er glad for at flere viner fra oss kommer
veldig bra ut i testen (12 av topp 25).
Mange viner som bl.a. passer til vinterens smaksrike fiskeretter.

Trykk på bildet for å åpne hele katalogen

Vennligst bekreft din alder

Jeg bekrefter at jeg er over 18 år og besøker websiden kjent med dens aldersrestriksjon. ALKOHOLMISBRUK ER SKADELIG FOR HELSEN DIN. DRIKK ANSVARLIG

Bekreft Avbryt