Presse/Media

Vin & Brennevin Oppslag om Spanias mest kjente druer.

I kontrast til fjorårets artikkel om ukjente spanske druer, deler Vin & Brennevin i år et oppslag om to av Spanias mest berømte druer; Albariño og Verdejo. Det er basert på to av våre produsenters hvitviner; Pazo de Señorans i Rias Baixas, og José Parentes i Rueda. Ta gjerne en titt.

Trykk her eller på bildet for å se artikkelen. 

Pedro Balda En særdeles anerkjent vinforsker og vindyrker på samme tid!

Til tross for sin doktorgrad i vinifikasjon fra universitetet i Rioja, var det et besøk til New Zealand som skulle legge premissene for Pedro Baldas dedikerte vinideologi. Her ble alt han hadde lært om vindyrking snudd på hodet, og han lot seg fascinere av den innovative null-inngrepsmetoden som tradisjonell vindyrking forplikter seg til. Balda produserer kun i overkant av 1000 flasker årlig, hvor alle følger et strengt regime av håndplukking, nøye seleksjon, spontanfermentering og fravær av tilsetningsstoffer. Dette er for at hver flaske skal reflektere sin respektive årgangs værforhold og karakter. “Vi trenger bare druer for å lage vin, det later til at industrien har glemt dette”, uttrykker Balda. Han var den første til å lage sulfittfrie viner i Rioja, og lokalt i området er Balda anerkjent av flere velkjente Rioja-figurer, blant annet Abel Mendoza, Fernando Martínez og Telmo Rodriguez, for sin dedikasjon og selverklært forpliktelse til å gjøre alt for hånd. 

Balda produserer to ulike rødviner fra hans 0.5 hektar mark i San Vicente, som opprinnelig var plantet av hans bestefar. Denne heter Majuelo de la Rad - en ca. 70 år gammel vinmark med kalkholdig leirjord. Den første vinen heter Vendimina Seleccionada (som betyr selektivt utvalg) og er laget på 100% Tempranillo. Kun 312 flasker ble produsert i 2015, og dette grunnes nettopp den strenge seleksjonen som foregår ved høsting - utført av ham selv - hvor han kun plukker de drueklasene med lav grad av kompakthet. Disse er sjeldne, noen vinranker kan ha en eller to, mens andre har ingen. Klasene plukkes fra hverandre for hånd, én og én drue av gangen. Dette er også vanlig kutyme for flere av Abel Mendozas viner, og som Pedro Balda sier; “det er ingen annen måte å oppnå så delikate tanniner på”. Fermenteringen starter naturlig av druenes gjær, uten tilsetninger. Etter fermentering blir vinen overført til et fransk eikefat, hvor en naturlig andrefermentering starter, for å oppnå en mykere smak. Vinen er klar for flasking når våren kommer to år etter høsting. 

Den andre vinen heter Cosecha, og lages av de kompakte drueklasene som er igjen etter seleksjonsprosessen til Vendimina Seleccionada. Dette er en blend av 97% Tempranillo og 3% Viura. I 2016 ble det produsert 1170 flasker, og da dette var et varmt og tørt år, får det frem et ekspressivt uttrykk i Tempranilloen. Fermenteringen skjer naturlig, og vinen lagres i 14 mnd på franske eikefat. 

Balda er ikke så opptatt av sertifisering og kaller ikke vinene sine biodynamiske eller organiske, men anerkjenner at det å jobbe uten svovel er risikofylt, og at man må bære konsekvensene av det. Hans pågående research og innovasjon side om side med vindyrkingen har et mål om å møte fremtidens utfordringer, og samtidig bevare fortidens dyrebare tradisjoner.  

Obs. kvantiteten på disse vinene er minimal og må derfor spesialbestilles. Ta kontakt med oss dersom om du ønsker å kjøpe.

Barbarot Globetrotteren Barbara og hennes reise mot vintoppen!

Kvinnen bak de kvalitets- og småskalaproduserte rødvinene til Barbarot er Barbara Palacios López-Montenegro. Hun er del av den kjente vinfamilien Palacios, og fulgte i slektas fotspor ved å begynne å studere vindyrking i Bordeaux, Frankrike. Dette ga henne muligheten til å jobbe hos flere vingårder i Bordeaux-området under studiene, blant annet Château Margaux. I tillegg fikk hun reise til USA og jobbe hos Robert Mondavi i Napa Valley, samt Australia på utplassering hos Cascabel Winery i McLaren Valley. 

Etter studiene fortsatte læringskurven oppover, og Barbara reiste og jobbet hos vingårder iblant annet Toscana (Italia), Marlborough (New Zealand), Curico (Chile) og Mendoza (Argentina). Alle disse erfaringene bidro til å realisere drømmen hennes om å skape en helt egen vinkjeller; nemlig Barbarot. Barbarot er en symbiose av navnet hennes, Barbara, samt druen Merlot - hennes favorittdrue, men også navnet på den firbente kompanjongen hennes, golden retrieveren Merlot.

Barbarot startet opp i 2005, med en produksjon basert på ettmarksviner fra Riscos de Bilibio, Haro. Denne vinmarken var plantet av hennes egen far, Antonio Palacios Muro, med en variasjon av Tempranillo og Merlot-druer. Grunnen til at valget falt på Merlot (en forholdsvis sjelden drue i Rioja), var fordi jordsmonnet, klima og høyden på tomten minnet om St. Emilion i Frankrike - kjent for å være et av de beste områdene for Merlot-varianter. 

Med tiden har Barbara Palacios funnet det ‘ideelle blandingsforholdet’ i vinene sine; 16% Merlot tilsettes for å gi dem en mykhet, fruktighet og rundhet, samt en forsterkning av den aromatiske opplevelsen av vinen - en unik, personlig og svært spesiell kombinasjon for Rioja. Enn så lenge er produksjonen hennes nokså lav; med ca. 6500 flasker Puppi og 10 000 flasker Barbarot per år. Derfor selger hun en del druer til andre i påvente av å øke volumet selv. I møte med Covid-situasjonen som har begrenset det nasjonale salget betraktelig - da hotellnæringen rammes av reduserte turister - er Barbara fornøyd med å kunne eksportere vinen utenlands for å holde denne spesielle, sjarmfulle Rioja-varianten i live! 

Trykk her for direktelink til nettsiden hennes.

Jiménez-Landi – Bla deg gjennom vingårdens historie, filosofi, viner og tradisjoner!

Trykk på bildet for å komme til Bodega Jiménez-Landi's spennende katalog. Vingården er banebrytende innenfor Garnacha-drevne røde i Spania, og holder til i et område med forhistorie i romersk vinproduksjon; Méntrida. Vinkjelleren på godset har sin opprinnelse tilbake til 1700-tallet, i harmoni med produsentens tradisjonsrike og prinsippfaste ideologi.

Trykk her for direktelink til katalogen deres.

Kjells vinkjeller – en podcast episode om Pazo Señorans' Albariño!

Hør historien om hvordan årets friske årgang av Pazo Señorans Albariño (VMP nr 4534801, kr 205,70) oppstår som Pazo Señorans Coleccion Albariño (VMP nr 11220401, kr 266,70) et par år senere. 

Trykk her eller på bildet ved siden av for direktelink til episoden på Spotify. 

Terra Remota – økologisk produsent fra Empordà i Spania!
Vinhuset Terra Remota ligger langs den franske grensa Nordøst i Spania, i vinregionen Empordà. Navnet Empordà stammer fra den greske kolonien Empúries, som ifølge historien var den alle første til å introdusere vindyrking på den Iberiske halvøya rundt 600 år f.kr. Det har altså vært folk og vin på området siden antikken, men likevel oppleves Terra Remota som et avgjemt og øde område midt i hjertet av skogen i Catalunya. Derav navnet ‘Terra Remota’ som betyr avsidesliggende jord.

15 km fra Middelhavet, omringet av eik, furu og oliventrær, har eiendommen gode forhold for vinstokker. Klima er tørt og varmt, og jordsmonnet er preget av mye granitt, som gir gunstig drenering av vann samt bidrar til en naturlig balansert pH og syre i jorden. På grunn av en filosofi om å ivareta områdets natur og fauna, er produksjonen basert på de typiske druetypene for området. Vinmarkene preges hovedsakelig av Garnacha Tinta, Garnacha Blanca, Syrah, Cabernet Sauvignon og Chardonnay. I nyere tid har de også prøvd ut Tempranillo, Chenin Blanc og Xarel-lo.

I tråd med vinhusets filosofi er all vindyrking på markene, samt arbeidet i kjelleren, gjort på økologisk vis. Druer plukkes manuelt og utvelges nøye, og det tilsettes ingen sulfitter i vinifikasjonsprosessen. Resultatet er elegante kvalitetsviner uten særlig intervensjon, preget av den gjennomgående ideen om å la naturen gjøre sitt.

Vi tilbyr to av Terra Remotas økologiske rødviner;
Terra Remota Tan Natural 2019.
Dette er en blend av 60% Rød Garnacha og 40% Tempranillo, laget på sortere og utvalgte duer. Lagret 5 mnd på rustfrie stålfat, og lett filtrert før tapping på flaske. Som navnet impliserer; en naturlig vin uten tilsatt sulfitter. Produseres kun 12.000 flasker per år.
Frisk, intens, bæraktig og fruktig. Passer som aperitiff eller til lyst kjøtt.
VMP Nr: 12441201. VMP pris: 252,40kr. Horeca pris: 187kr.

Terra Remota Camino 2017.
Blend av 30% Syrah, 40 % Red Garnacha, 25% Cabernet Sauvignon og 5% Tempranillo.
Laget på utvalgte håndplukkede druer, og lagret i 12 mnd; først på rustfritt stål (⅓) så på trekar (⅓) og til slutt på franske eikefat (⅓). Dette forklarer navnet ‘Camino’ som betyr vei/sti/reise. Lett filtrering før tapping. Det produseres 55.000 flasker per år.
Fresh, kompleks, dyp, fruktig, krydret. Elegant. Lang ettersmak, uttrykk for det granittiske jordsmonnet. Passer til vilt, samt lam og sau.
VMP Nr: 10822301. VMP pris: 284,60kr. Horeca pris: 213kr.

Produsentens nettside

Vin & Brennevin artikkel – Ukjente spanske røde druer!
Vi i JP Wine liker å arbeide med produsenter som lager viner som skiller seg ut fra mye annet i markedet mhp druer og/eller hvor vinene kommer fra. Dette er gjerne viner som lages av små produsenter i lite kvanta, som medfører at det ikke er kommersielt interessant for de store aktørene. Volumet som produseres er heller ikke stort nok til at de kan være i basisutvalget til Vinmonopolet, men er tilgjengelig gjennom bestillingsutvalget (BU) og i enkelte butikker.

Fagbladet for Horeca bransjen (Vin og Brennevin) hadde i siste nummer en artikkel om «Ukjente» spanske røde druer. Dette er en oppfølger av den tidligere artikkel om de ukjente hvite spanske druer (trykk her for å se). Her omtales druer som er ukjente for mange. Trykk her eller på bildet for å lese den nye artikkelen. Vinene våre som er omtalt er:

· La Zorra Tempranillo y Rufete. Druetype: 50% Tempranillo, 50% Rufete. VMP Nr: 11511401. Pris VMP: 225kr. Pris Horeca: 166kr.
· Cara Nord Trepat 2015. Druetype: 100% Trepat. VMP Nr: 8069401. Pris VMP: 208kr. Pris Horeca: 153kr.
· Risky Grapes La Traca Bobal 2018. Druetype: 93% Bobal, 7% Tempranillo. VMP Nr: 5495601. Pris VMP: 155,10kr. Pris Horeca: 114kr.
· Mustiguillo Finca Terrerazo Vino de Pago El Terrerazo 2016. Druetype: 100% Bobal. VMP Nr: 5495301. Pris VMP: 320,70kr. Pris Horeca: 229kr.
· El Aprendiz Tinto 2016. Druetype: 100% Prieto Picudo. VMP Nr: 11511501. Pris VMP: 225,90kr. Pris Horeca: 162kr.
· Hacienda Lopez de Haro Graciano 2017. Druetype: 100% Graciano. VMP Nr: 10612601. Pris VMP: 184,80kr. Pris Horeca: 136kr.
· Coto de Gomariz The Flower and the Bee Ribeiro Sousón 2017. Druetype: 100% Souson. VMP Nr: 115079. Pris VMP: 204,50kr. Pris Horeca: 149kr.

God lesing!

Clàssic Penedès – en forholdsvis ny betegnelse for musserende vin fra Penedes i Spania
Augusti Torello, gruderen av AT Roca, er en prinsippfast mann. AT Roca ble etablert i 2013, og siden oppstart har han vært klar på at kvalitetsmusserende kan kun lages i DO Penedès, og med Penedès druer. Det er årsaken til at han klassifiserer sine musserende som DO Penedès of ikke DO Cava. Klassifikasjonen DO Cava kan man oppnå på musserende viner fra hele Spania, og det er ikke noe krav til hvilke druer den skal produseres av. 

AT Roca er en av få cava produsenter til å oppnå status Clàssic Penedès, som er en betegnelse av musserende fra DO Penedes som oppfyller en del definerte krav. Et av kravene er bl.a. at Ancestral-metoden skal brukes ved produksjonen. Ved å følge ancestral-metoden begrenses inngripen på disse vinene betraktelig. Ancestral betyr ‘forfedre’ og er den eldste måten å lage musserende vin på, med kun én fermentering og ingen tilsetning av sukker eller gjær. Dette er i motsetning til den Tradisjonelle metoden (champagne metoden) hvor det tilsettes sukker før andre fermentering i flaske. Kravene for å oppnå Clàssic Penedès betegnelse er:

- 100% Økologisk: Produksjonen må være 100% økologisk. Ancestral er spontanfermentert og ikke tilsatt sukker. 
- 100% Penedès: Clàssic Penedès har den territoriale garantien som følger av å være produsert innen DO Penedès, en svært kjent vinregion - spesielt for sin cava. Produktet får dermed en klar identitet, som fremmer den ancestrale landbrukstradisjonen i dette området. På etikett vil det stå at det er en Classic Penedes.
- 100% Reserva: Med et mål om å sammenligne Clàssic Penedès med de beste musserende-appellasjonene i verden, må produsentene lagre Clàssic Penedès i minst 15 mnd. i kjelleren, noe som gjør vinen til ‘Reserva’. 

Med dette ønsker DO Penedès å gi musserende viner en ny dimensjon. Betegnelsen “Clàssic Penedès” har kanskje akkurat blitt til, men den stammer fra generasjoners erfaringer med økologiske håndverksviner. 

Vi tilbyr i vårt utvalg en rosé og en hvit Clàssic Penedès: 
AT Roca Clàssic Penedès Reserva Brut 2016, VMP varenummer 3771601. Pris VMP 216,10kr. Pris Horeca 156kr. 
AT Roca Clàssic Penedès Rosat Reserva Brut 2017, VMP varenummer 3771501. Pris VMP 222,60kr. Pris Horeca 159kr.

Produsentens nettside

Ximénez Spínola – vi lanserer to nyer brandyer

Fredag 6. november lanserer vi to nye brandyer i bestillings utvalget på Vinmonopolet.

Les mer om historien til Ximenez Spinola og deres produkter ved å klikke på linken under, eller bildet ved siden av.

Link til produktarket

Ny produktkatalog 2020 – høstkatalogen er nå ferdig! Vi vil lansere en rekke nyheter i løpet av høsten. De fleste er på plass til Horeca og Bestillingsutvalget (BU) til polet. Vår spanske portefølje har blitt forsterket med blant annet:

· 4 Kilos sin Motor Callet fra Mallorca (s.30)
· Terra Remota fra den lille DO Empordia som ligger på grensen til Frankrike  (s.28)
· Nye årganger fra Clos de L `Obac fra Priorat. Merk også deres Usatges som er «druer til overs» etter årets produksjon (nå 2015 årgangen) av Clos de L `Obac. Høy kvalitet til prisen (s.29)
· La Zorra sine to 100% Rufete viner. Småskala produsent fra høyfjellet mellom Madrid og Portugal (s.8)
· Ximenez Spinola sin nye Brandy «Battonage». Brandy laget ved å destillere deres søtvin Cosecha (s.37)
Se også våre nye viner fra andre deler av Europa. Disse er øko og/eller Biodynamisk sertifisert:
· Weingut Kranz, Pfalz, Tyskland (s.38)
· Weingut Wimmer-Czerny, Østerrike (s.41)
· Domaine de la Graveirette, Rhone, Frankrike (s.43)
· Cantina Orsogna, d `Abruzzo, Italia (s.44)

Håper dere finner noes om er av interesse! Ta kontakt ved spørsmål.

Dersom du ønsker løpende oppdatering om f.eks viner og smakinger - send en henvendelse til de lukkede Facebook gruppene (lukkede grupper p.g.a. generell markedsføring er forbudet):

JP Wine AS – i for dem som har interesse av f.eks informasjon om våre viner, smaksnotater, vin/mat innspill og informasjon om smakinger
JP Wine Horeca – for dem som har mest interesse om vinfaglig informasjon

Link til produktkatalogen 

Domaine de la Graveirette er tilbake i Norge!

Vi har gleden av å re-introdusere Domaine Graveirette til norske vinhyller. Plassert i sørlige Rhône i Frankrike, er vingården omringet av berømte vindestinasjoner som Avignon, Orange og Châteauneuf-du-Pape. Domaine Graveirette skiller seg likevel ut fra andre vingårder i området, hovedsakelig på grunn av sin biodynamiske fremgangsmåte. Med fokus i kvalitet og karakter som gårdseier Julien Mus presiserer, er druene håndplukkede og naturlig gjæret etter økologiske prinsipper. Selv med Demeter-sertifisering holder vinene en billig prislapp, noe som gir en svært unik kombinasjon for sør-Rhône.

Produsentens nettside

Vårt utvalg av Domaine Graveirette viner

Cantina Orsogna – I den fjellrike Abruzzo-regionen i Italia, bare 15 km fra Adriaterhavet, finner du vingården Cantina Orsogna. Den unike beliggenheten gir fordelaktige temperatursvingninger mellom dag- og nattestid, i tillegg til suveren ventilasjon blant vinrankene. Vingården er opptatt av bærekraftighet, og dyrker dermed 80% av rankene økologisk, samtidig som de anvender naturlige prosesser i vinkjelleren. Mange av vinene deres er derfor Demeter-sertifisert etter biodynamiske prinsipper. Cantina Orsogna presiserer at deres stil kommer fra styrken av å lytte til naturen, uten å gi etter for aktuelle moter. Vinene representerer dermed intensiteten og modigheten ved å følge en drøm. Resultatet er viner med ekstrem karakter, uforutsigbar styrke, vedvarende minne og unike uttrykk.

Produsentens nettside

Vårt utvalg av Cantina Orsogna viner

Weingut Kranz – «Viner med kontur og autentisitet» lyder slagordet til Weingut Kranz, en familievingård plassert i Ilbesheim, Pfalz i Tyskland. Pfalz er et spesielt favorisert vinområde i Sentral-Europa, men de varierte jordforholdene i Ilbesheim krever nøyaktig presisjon på åkeren for å oppnå best mulig utgangspunkt i vinkjelleren. Dette er noe Boris og Kerstin Kranz, den fjerde generasjonen av Kranz-familien, kan godt. De prioriterer valg av lokalisering for vinranker høyt, slik at de kan utnytte eksisterende jord og mikroklimatiske forhold optimalt. Et av deres største eksempler på dette er Kalmit sør-skråningen, som tidligere ble ansett for bratt og upraktisk til å dyrke vindruer, men som ved hjelp av presist håndverk, flid og en smule idealisme har blitt en stadig favoritt hos Kranz-publikumet.

Det finurlige håndarbeidet på Kranz-gården reflekterer familiens vekt på økologisk jordbruk. Vinrankene er fri for kjemiske midler, noe som produserer sunne og smakfulle druer. Også underveis i fermenteringsprosessen griper Boris og Kerstin så lite som mulig inn. Hvorvidt det kreves kontrollert eller spontan gjæring, rustfritt stål eller trefat, druepressing eller mos – avhenger i sin helhet av årets respektive forhold, påpeker paret. Dette definerer igjen Kranz-idealismen om å la naturen legge retningslinjene, og derfra utvikle viner som oppfyller deres kvalitetsstandarder. Vinene karakteriseres gjennomgående som tørre, klare og naturlige med opprinnelsespreg fra hver respektiv vinranke.

Produsentens nettside

Vårt utvalg av Weingut Kranz viner

Vin & Brennevin – Spanias ukjente hvite druer!

Spania har et rikt antall druer. På den hvite siden er f.eks Albarino og Verdejo kjent av mange, men det finnes en underskog av druer som ikke er like kjente. Dette er gjerne «lokale druesorter» som har begrenset tilgjengelighet, og dermed får viner laget av disse druene begrenset kommersiell oppmerksomhet. I siste nummer av magasinet Vin & Brennevin er det en flott artikkel (se vedlegg) som beskriver noen av vinene som i hovedsak er av laget 100% av disse mindre kjente druene. Druetypene er f.eks Albarin, Terixadura, Merseguera, hvit Temperanillo osv.Vinene som er beskrevet er:
· El Aprendiz Blanco. Druetype: 100% Albarín Blanco. VMP Nr: 11511601. Pris VMP: 226,10kr.
· Ailalá Ribeiro Treixadura. Druetype: 100% Treixadura. VMP Nr: 1979301. Pris VMP: 199,60kr.
· Calvente Guindalera Mountain Wine Ecological. Druetype: 100% Muscat of Alexandria. VMP Nr: 10892201. Pris VMP: 243,90kr.
· Txakoli Uno Cosecha. Druetype: 95% Hondarribi Zuri, 5% Riesling. VMP Nr: 10040001. Pris VMP: 207,40kr.
· Paco Garcia Tempranillo Blanco. Druetype: 100% hvit Tempranillo. VMP Nr: 10201101. Pris VMP: 171,20kr.
· Inconsciente Tempranillo Blanco. Druetype: 100% hvit Tempranillo. VMP Nr: 10623401. Pris VMP: 182,10kr.
· Mustiguillo Finca Calvestra Merseguera. Druetype: 100% Merseguera. VMP Nr: 6915201. Pris VMP: 268,70kr.
Dette er en fin anledning til å stifte bekjentskap med bredden innen spanske hvite viner.

Vin & Brennevin artikkelen om våre spanske hvite viner

Projecto Garnachas de España – Garnacha er en av Spanias store druer.
Vintae-gruppen ønsket å lage en serie med det aller beste fra denne druen, og skapte Projecto Garnachas de España. For å lykkes, reiste de rundt i Spania for å finne de helt spesielle vinmarkene som hver for seg uttrykte noe helt unikt i forhold til beliggenhet og klima. Resultatet ble en meget populær serie med viner fra blant annet Ribera del Queiles, Aragon, Priorat og Pirineo som er tilgjengelig hos oss. Ønsker du mer informasjon klikk på linkene nedenfor:

Presentasjon av Projecto Garnachas de España
 
Presseinformasjon for Projecto Garnachas de España

Vintae-gruppen er menneskene bak naturvinene Le Naturel, og de karakteristiske Matsu-vinene fra Toro. Matsu-serien er en hyllest til tre generasjoner og dyrkes uten noen form for kjemisk behandling og tappes ufiltrert. Les mer om både Le Naturel og Matsu fra linkene under.
 
Le Naturel

Matsu

Albarín blanco – en aromatisk og sjelden drue fra nordvest Spania.
Forveksles ofte, selvfølgelig mye på grunn av navnet med albariño,
men DNA studier viser at dette er to ulike druesorter.

Druen er så og si helt utryddet, men noen få vinmakere,
som Leyenda del Páramo har tatt tak i druen i området der Galicia, Asturia
og Castilla Y Leon treffes nordøst i Spania.

Albarín blanco modner tidlig. Den er syrefrisk og kan gjerne ha aroma
av moden lime, mint, fiken og appelsin. Ofte får den også noen grønne
vegetalske innslag – avhengig av vinmakerens stil og ønske. Brukes alene
eller i blend med druen verdejo.


Rufete – kalles av mange den spanske versjonen av pinot noir. Druen er lett, delikat floral og har gjerne et mineralpreg over seg. Den modner sent, og har en forfriskende fruktig stil.

I Spania hører druen hjemme i DO Salamanca sør for Duero-elven i Castilla y Léon. Den benyttes nå mer og mer alene, men tradisjonelt brukt i blend med tempranillo. Druen har tynt skall, og gir ofte en vin med lys farge og tydelig syre.

Rufete dyrkes også i Portugal hvor den kan benyttes til portvin.

Vår fantastiske sherry-produsent lanserer søtvinen Cosecha for første gang. Fra tidligere har de to hvitviner, tre sherry og to brandy tilgjengelig i det norske markedet. Alle laget på Pedro Ximene druen (PX) .

Dette er en konsentrert søt vin hvor det oppnås kun 200 liter must av 1 tonn med druer. Les mer om vinen i vedlegget.

Det er noe begrenset tilgjengelighet på vinen, slik at den i første omgang lanseres i restaurant markedet.

Trykk på bildet for å åpne artikkelen.

Spanske hvitviner har en meget liten andel av det norske markedet. Kvalitet/pris forhold har tatt seg veldig opp de seneste årene, og
det finnes mange flotte viner som passer bra bl.a. til det norske kjøkken.
I likhet med Norge er det mye fokus på sjømat i Spania.

Norske Vinklubbers Forening har publisert en interessant artikkel
om spanske hvite viner, og vi er glad for at flere viner fra oss kommer
veldig bra ut i testen (12 av topp 25).
Mange viner som bl.a. passer til vinterens smaksrike fiskeretter.

Trykk på bildet for å åpne hele katalogen

Vennligst bekreft din alder

Jeg bekrefter at jeg er over 18 år og besøker websiden kjent med dens aldersrestriksjon. ALKOHOLMISBRUK ER SKADELIG FOR HELSEN DIN. DRIKK ANSVARLIG

Bekreft Avbryt